Medencefűtés

Medencefűtés napenergiával. Ingyen melegvíz a medencéjébe. Medencefűtés napkollektor segítségével. Fűtse medencéjét, melegítse a medence vízét napenergiával.

 

Medencefűtés napkollektorral

 

 

Használja ki a XXI. század lehetőségeit! Használja a nap erejét medencefűtésre! Medencefűtés napkollektorral a leghatékonyabban.

 

Így a medence fűtése nem kerül pénzbe. Hiszen a nap energiája ingyenes. A napkollektor egyéb felhasználásra is szolgáltat melegvízet. Így amikor nem medencefűtésre használja, javasoljuk iktassa be a háza vízrendszerébe.

Hiszen a napkollektor által felmelegített víz tökéletes fürdéshez, mosogatáshoz, mosáshoz, mosogatógépbe.

Így további energia takarítható meg!

 

Medencefűtés műszaki információ:  0620-5404184

Gózon Ferenc

 

Megrendelés: ITT

 

Napkollektoros medence fűtés méretezése

 

Egy medence fűtése mindegy, hogy egy kisebb kerti medence egy családi háznál, vagy egy nagyobb kültéri medence, esetleg beltéri medence egy apartman, panzió vagy hotel területén igen jelentős költséggel járhat.

A medencefűtés (legyen az bármilyen méretű) napkollektorral megoldva minimálisra csökkenti ezzel járó költségeinket. Szabaduljon meg a költségek 90-95%- ától és fűtse medencéjét napkollektorral!

 

Mire képes a napkollektor?


Napkollektoros medencefűtéssel a medence vízhőmérsékletét átlagosan 6-8 C°-kal melegíthetjük fel, amely minden bizonnyal már elegendő a késő tavasztól, kora őszig tartó időszakban (beltéri medencék esetén teljes évben) a medence hőmérsékletének ideális szinten való tartásához.

 

Hány napkollektorra lesz szükség a medencefűtéshez?

 

A leggyakoribb esetekben a medencefűtés már egy vagy két napkollekorral megoldható. Emiatt a napkollektoros medencefűtés igen olcsó megoldás. A napkollektoros medencefűtéssel, a megfelelő napkollektor felület méretezés figyelembe vétele mellett, minden típusú, méretű medence fűtése optimálisan kivitelezhető. A napkollektoros medencefűtés során az alkalmazott napkollektor felület függ attól, hogy beltéri a medence vagy kültéri a medence, nyitott medence vagy takart medence fűtése e a cél.

A medencék hővesztességét elsősorban a párolgás okozza, ami a szabad vízfelülettel arányos. Ezért a szükséges napkollektor-felületet a vízfelület nagyságához viszonyítva célszerű megadni. (használaton kívűl a medence letakarása javasolt, így a hőveszteség jelentős mértékben csökkenthető)

Általánosságban elmondható, hogy a megfelelő víz-hőmérséklet szabadtéri medencék esetében akkor érhető el, ha a napkollektorok felülete legalább a medence vízfelület felével, vagy még inkább a teljes vízfelülettel egyezik meg. Az általunk használt Tokyo Solar napkollektorokkal szabadtéri nyitott medencék esetében 1m2 medencefelületre 0,75m2 napkollektor felülettel érhetjük el a kívánt vízhőmérséklet növekedést.

További hőmérséklet-növekedés érhető el, ha a medencéket éjszaka és a használati időn kívül a víz felszínén úszó fóliával letakarjuk. (pl.: buborékfólia) Ebben az esetben, akkor máris 33%-al kevesebb, azaz csak 0,5 m2 napkollektor felület szükséges. Teljesen fedett vagy beltéri medence esetén a kívánt hőmérséklet előállításához akár az 1m2 medence felületre jutó 0,3m2 napkollektor felület is elegendő lehet!

Természetesen az elérni kívánt hőfoknál az is fontos, hogy ki mekkora hőmérséklet emelkedést akar megvalósítani. Vannak akik a környezeti hőmérséklethez képest lényegesen nagyobb hőmérsékletet szeretnének a medencében, míg mások 1-3 fokos emelésnek is nagyon örülnek.

a tapasztalatunk az, hogy nyári (május elejétől augusztus végéig) terjedő medence szezonra a legtöbb esetben elegendő az 1-3 fokos medencevíz hőmérséklet emelés. Ehhez pedig kisebb költségvetésű beruházás is elegendő.

 

További részletek: --> a medencefűtésről

 

www.tokyosolar.hu

 

napkollektor-medencefutes.jpg

Napkollektor medencefűtés Budapest.

 

Napkollektor medence fűtés példák:

 

Medence mérete Hol található? Hőmérséklet változás Napkollektor Napi teljesítmény Költség
Ø 3.5méter - kerek  kültéri  +3 - 4 °C  180 literes  360 liter 60°C-os víz  119.000,-Ft
Ø 2.5méter - kerek  kültéri  +5 - 6 °C  150 literes HEAT PIPE 300 liter 75°C-os víz  199.000,-Ft
 3.5m × 7m - ovális  kültéri  +3 - 4 °C  2×180 literes 720 liter 60°C-os ví  238.000,-Ft
Ø 3.5méter - kerek  kültéri  +5 - 6 °C  180 literes HEAT PIPE 360 liter 75°C-os víz  239.000,-Ft
 3.5m × 7m - ovális  kültéri  +5 - 6 °C  2×180 literes HEAT PIPE 720 liter 75°C-os víz  478.000,-Ft

 

A feltüntetett árak bruttó, áfás árak!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 24
Heti: 59
Havi: 344
Össz.: 40 365
Oldal: Medencefűtés napkollektorral
Medencefűtés - © 2008 - 2018 - medencefutes.hupont.hu